. Ma Márk napja van.
Szilveszterkor is tilos a petárda!
2012-12-18 13:26:14
Szilveszterkor is tilos a petárda!

Szilveszterkor is tilos a petárda!

Az óév búcsúztatása és az új köszöntése hangos ünnepléssel jár, de nem árt odafigyelni arra, milyen pirotechnikai eszközökkel dobjuk fel a hangulatot, és kitől szerezzük be azokat. A tűzijáték megengedett, de a petárdázás továbbra is tilos!


A polgári célú pirotechnikai tevékenységeket szabályozó kormányrendelet egyértelműen kimondja, hogy tilos petárdát árusítani, birtokolni, illetőleg használni. Feltételezve, hogy mindenki legális módon kívánja megünnepelni az újévet, de nem mindenki tud kiigazodni a pirotechnikai eszközök rendkívül változatos és bőséges választékában,  a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatást adott közre, az esetleges problémák elkerülése érdekében.

 

A kisebb pirotechnikai termékek szilveszteri felhasználása megengedett. Ilyen termékeket december 28-a és 31-e között vásárolhatnak olyan kereskedőktől, aki az árusításra engedélyt kaptak a megyei rendőr-főkapitányságtól. A legálisan forgalmazók a nagyáruházak parkolójában konténerekből kínálják majd portékájukat.

 

A pirotechnikai eszközöket csak december 31-én este hat órától Újév reggel hat óráig lehet felhasználni. A fel nem használt, hibás vagy lejárt szavatosságú pirotechnikai termékeket a vevő köteles január 5-ig a vásárlás helyére visszaszállítani, a forgalmazó pedig a térítésmentes visszavételről gondoskodni.

 

Ahhoz hogy az óév búcsúztatása, az újév köszöntése mindenkinek vidám legyen, törekedjenek arra, hogy a pirotechnikai termékek felhasználása ne zavarja mások nyugalmát és ne veszélyeztesse az emberek és állatok életét, testi épségét vagy a vagyonbiztonságot.

 

A petárdázás illegális tevékenységnek minősül. Ráadásul veszélyes - szinte minden évben történik olyan jellegű baleset, amely súlyos egészségkárosodással jár. Éppen ezért a szabályt megszegőktől a rendőrség elkobozza a petárdát, és akár százezer forintig terjedő pénzbírságot is kiszabhat.

 

További híreink
Tedd magad szabaddá! – 23-án a Blahán
„Tedd magad szabaddá!” – a Humán Platform ezzel a címmel szervez tüntetést aktivisták és civil szervezetek részvételével október 23-ra, a nemzeti ünnepre. A Blaha Lujza t...
2014-10-20 16:31:47, Hírek, Hasznos Bővebben
Ennyit esznek hetente a legszegényebb magyarok
1 kiló rizs, fél kiló tészta és szintén fél kiló sertészsír, egy kis doboz tejföl, 6 krumpli, 4 alma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma. Ez nem vicc, van olyan m...
2014-10-16 23:13:59, Hírek, Hasznos Bővebben
Azt hiszem, ilyen, ha az ember szabad
A híres spanyol El Camino mellett már létezik a magyar Szent Jakab-út is, a Magyar Camino, Budapesttől Lébényig. A megnövekedett létszám minden bizonnyal köszönhető azokn...
2014-10-05 22:22:16, Hírek, Hasznos Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>